
مؤلف: راکی سیکمن،
مترجم: مریم کمالی اندانی،
نشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی،
412 صفحه
این کتاب، خاطرات یکی از بازداشتشدگان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران است. راکی سیکمن در این کتاب خاطرات 444 روز بازداشت در تهران را نوشته و به رفتار مثبت ایرانیها با وی و همراهانش اشارهکرده است. این اثر گوشهای از تاریخ اولین سال پیروزی انقلاب اسلامی را به نمایش میگذارد و همچنین به آمریکای ابرقدرت و تهدیدهایش تا حادثه طبس و شکست مفتضحش میپردازد.
بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، گروهی از دانشجویان پیرو خط امام به نمایندگی از مردم ایران اسلامی، که تازه از زیر یوغ حکومت ستم شاهی محمدرضا پهلوی رها شده و شور انقلابی نیز در سر داشتند و همچنین از دخالت های بیش از حد ایالات متحده ی آمریکا در امور داخلی ایران به ستوه آمده بودند، سفارت آمریکا موسوم به «لانه ی جاسوسی» را تسخیر کردند و افراد سفارت را به گروگان گرفتند و خواهان عدم دخالت آمریکا در ایران و بازگشت دارایی های ایران از آمریکا و تحویل شاه به ایران شدند. در پی ناکامی آمریکا در حل این بحران، بسیاری از رسانه های غربی سعی کردند این حرکت دانشجویی را سیاه نمایی کرده و ایران را متهم به نقض حقوق بشر و آزار و اذیت گروگان ها نمایند و از رفتار بد ایرانی ها نسبت به گروگان های آمریکایی می گفتند و می نوشتند.
کتاب حاضر خاطرات یکی از گروگان ها به نام «راکی سیکمن» است. او 26 جولای 1957 در میسوری، در حومه ی ایالت لوئیس آمریکا به دنیا آمد و دوران کودکی و نوجوانی خود را در روستای کراکو در 50 مایلی جنوب ایالت لوئیس سپری کرد. راکی، 26 آگوست 1976 وارد نیروی دریایی ایالات متحده شد. او پیش از آن در نیروی زمینی خدمت می کرد. پس از دوسال و نیم همراه نیروی دریایی به اقیانوس آرام و دریای مدیترانه سفر کرد. او در ماه مه 1979 برای آموزش در گارد امنیتی نیروی دریایی ثبت نام نمود که اولین محل مأموریت او به عنوان گارد امنیتی، سفارت آمریکا در تهران بود. از این رو راکی سیکمن در 7 اکتبر 1979 وارد تهران شد.
